NordhJosefine.blogg.se

130506 åker jag som au pair till USA och denna bloggen kommer handla om mitt år som au pair!

Sjukling

Kategori: Allmänt

Usch och fy va tråkigt att vara sjuk!!! Typ Feber, snorig och ont i halsen! Ne feber vet jag inte om jag har för det finns ingen termometer här. Hoppas verkligen jag hinner bli frisk till helgen! Men men även fast jag inte nåt prima jobbar jag med mina söta ungar ändå :) idag blir nog en ganska lugn dag ändå, nu leker vi lite, om en timme är det dags för lunch sen ska dom sova middag. Julian sover två timmar och Anna ca en halvtimme, timme nånting. Lite egen tid för skype med mina nära och kära <3 om allt går bra annars är det bara Anna och då ritar vi eller kollar på film så ganska lugnt :) sen idag så är det tidig middag som gäller för dom ska på ute bio ikväll :) kul för sötnosarna!! så om allt går bra (inte som igår när dom vägrade sova) så blir det en lugn dag. Får se om jag orkar följa med ikväll annars blir det sova när dom åker!

Puss och kram!
Josefine

Då var helgen över..

Kategori: Allmänt

Då var helgen över igen.. Förra veckan gick så jävla fort! Bara flög i väg och helgen tog slut på en sekund!

I fredags åka jag hem till Britta och vi köpte pizza och cola och kollade på Gossip girl och sen somnade tidigt..

Lördagen gick vi upp tidigt och åkte in till Manhattan!!! :D va där hela dagen, gick på 5th avenue, chinatown och soho och käkade jätte god lunch på little italy :) super mysigt!! Köpte en ny jätte fin väska :) senare mötte vi upp Christofer och han hängde med in i lite olika affärer sen åkte vi bort till ett rooftop och började med party brunch! Ett bra ställe men alldeles för hög musik för brunch men kul va det! Tyvärr åkte Britta hem och jobbade några timmar men kom tillbaka sen :) vi gick på en fashionshow för en vinnare i projekt runway, jätte fina kläder och super kul att se en fashionshow!!! :D häftigt! Sen återgick vi till party och åkte vidare till ett ställe som hette pink elephant och där drog det igång på riktigt! Galet!
Efter skulle vi till ett mc donalds som står ska ha öppet 24 hours men det va ju stängt så ingen nattamat!
Tog tåget 5,39 hem men somnade på tåget så åkte 2 stationer för långt och så fick ta taxi hem ändå :( men shit va skönt det var att sova sen!

Men inte mycket sömn blev det för kl 14.00 skulle vi mötas i central park för brännbollstunering!!!! Dock missade vi tåget med en minut så kom lite sent dit men dom andra väntade på oss. Inge tur med tågen.. Men skit kul var det! Vi blev bara tjejer och en "sport" ingen kände igen så folk stannade till och kollade och tog kort och sånt på oss! Det är verkligen något vi måste göra igen för det var en riktigt lyckad dag :)

Nu är det måndag igen men känns inte så jobbigt ändå för förra vecka gick så otroligt snabbt.. Idag dock saknar jag alla er där hemma otroligt mycket :( Min Basse saknar jag sjukt mycket! Han är verkligen den bästa som finns <3 vill bara att det ska bli oktober så jag får besök igen!!! Då kommer Basse, syrran och hennes familj och farmor!! :D Men det går väl säkert ganska fort tills dess med, här i New York är det ju sommar iallafall 2 månader till :)

Puss och kram!
Josefine

Äntligen fredag!

Kategori: Allmänt

Äntligen fredag igen!! :) underbart! Denna veckan har gått sjukt fort men känns skönt att det är helg igen!

Igår träffades vi 7 tjejer på cheesecake factory och käkade :) jätte mysigt men det tog jätte långt innan vi fick maten, och dom tog ut dricks själva, kanske för att vi va så många och i USA måste man alltid lämna dricks annars är man oförskämd men hatar när dom tar ut det själva! Speciellt nu när allt tog så lång tid och servitrisen var otrevlig tyckte inte hon förtjänade 18% i dricks, plus att vi inte fick våra mynt tillbaka utan bara sedlar! Men det var iallafall mysigt att träffa alla :) både lite nya och gamla ansikten.
Idag har jag och barnen varit på en aktivitet på biblioteket med sång, sagor och målning på trottoaren. Nu fortsätter potträningen och hoppas vi har en blöjfri pojke inom kort!
Ikväll ska jag till Britta efter jobbet och bara hänga :) sover där för imorgon drar vi tidigt in till city!!! :D

Puss och kram!
Josefine

Pottytraining!

Kategori: Allmänt

Idag har Julian använt både pottan och toaletten för första gången!!! Så himla stolt! :D dock blev det kiss på golvet några gånger innan men sen äntligen. Imorgon ska vi fortsätta öva! :)

I måndags efter jobbet hade jag, Britta och Christofer mys kväll med te och frallor, hittat frallor här så himla gott!! :) massa prat och bus och Chirs utsågs till cupcakeskungen! :D

Igår lagade jag middag till familjen, wook, sen åkte jag med Britta och Larissa till Capri och åt (jag bara snodde några pommes av Larissa) sen frozen yoghurt efter, mumma :) froyo är något jag kommer sakna med, mjukglass men massa olika sorters topping :D igår blev det froyo med cheesecake smak och nån slags daim och choklad sås. Efter va jag as mätt. Men ibland är det så värt det!

Ikväll blir det bara en hemma kväll, middag med familjen och när barnen lägger sig ska jag ut och springa eller gå och sen ta en lång dusch och lägga mig tidigt :)

Puss och kram!
Josefine

Lugn helg

Kategori: Allmänt

Denna helgen var lugn för en gångs skull. Fredagen jobbade jag för mina värdföräldrar ville på dejt night. Efter jag lagt barnen fick Britta komma hit så vi lagade spagetti och köttfärssås! :D sååå gott! Sen kom Larissa över en sväng och vi doppade jordgubbar i smällt choklad och bara satt och pratade :) Britta sov över och mina värdföräldrar va inte hemma förrän kl 1 på natten för dom hade varit på pubrunda, kul för dom ;)

Lördagen åkte vi tidigt till Palisade mall och skulle köpa bikini men hitta ingen jag ville ha men köpte en plånbok för lin förra hade gått sönder. Sen åkte vi till poolen och hängde där hela eftermiddagen :) super skönt!!
På kvällen jobbade Britta för hennes värdföräldrar skulle på middag men jag kunde stanna där ändå för Abby skulle också sova direkt när dom åkt. Vi gjorde tacos och satt på deras veranda och hade mys. Alltid såååå himla gott med tacos!!! :D Hennes värdföräldrar brukar alltid va hemma tidigt och hade sagt 10,30 så vi bestämde oss för att fixa oss och åka in till city efter ändå för att överraska alla andra som va ute, denna gången skulle alla ut! Men dom va inte hemma förrän 12 så hann inte med tåget så fick byta om till mjukisar och titta Gossip girl istället :)

På söndagen när vi vakna va det ganska skönt att vi stannade hemma ändå ;) vi hade bestämt med Malin att vi skulle åka och hälsa på henne på Long Island så vi åkte tidigt på morgonen för det tar 2h dit. Dom hämtade upp oss vid tåget och sen åkte vi till en mall och gick i några affärer och sen till Ikea och fika!! :) kändes så hemma att gå på Ikea!!! Köpte knäckebröd för det har jag inte hittat här innan, men varför köpte jag inte lingon sylten för den behövde jag ju i brödet jag ska baka?? Jaja nästa gång då!
Stannade en liten stund i Manhattan på vägen hem! Så gött men lite Manhattan booost!! :D tog en sallad och satte oss utanför biblioteket och åt, jätte mysigt :) sen tog vi tåget hem och fick måndags ångest..
Men nu är måndagen här och så jobbigt känns det inte :)

Puss och kram!
Josefine

Helg igen!!

Kategori: Allmänt

Ojojoj! Nu va det en vecka sen jag uppdatera! På dagarna har jag fullt upp och kvällarna gör vi antingen något eller så är man helt slut efter en hel arbetsdag! Men ska försöka bli bättre.

Förra fredagen kom Britta till mig ca 7 och vi fixade oss för fest :) alltid mycket roligare att fixa sig ihop med någon :) tog 10 tåget in till city, mötte upp Freja och en promotor :) åkte till en jätte fin och mysig bar sen sedan vidare till en nattklubb som heter Lavo :) ganska kul men alldeles för mycket folk denna gången!

Lördagen efter ett antal timmars sömn åkte jag och Britta till white plains och åt på Buffalo wings! Sen köpte vi massa götta, godis, glass, chips och cola! Så det blev det till kvällsmat och titta på Gossip girl, MYYYYS! :D
Det är så kul att titta på Gossip girl nu när man är i NY för det är så många platser som man känner igen.

På söndagen åkte vi på Yankees match!! :D så himla kul att se! Lite långtråkigt i mellan åt för matchen var i fyra timmar och det var så himla varmt så svetten bara rann om oss! Men då kunde man gå och köpa lite snacks och dricka så va det kul igen. Stämningen på såna stora matcher är otrolig! Tyvärr förlorade Yankees denna gången..

Annars i veckan har det mest varit lugnt, träffat Britta och kollat lite mer Gossip girl, varit i Palisade mall och ännu en gång käkat på Buffalo wings ;) det är så jävla gott! Skulle kunna äta där varje dag!!! :D det är något jag kommer sakna när jag åker hem!!!

Men nu är det äntligen helg igen!!!
Ikväll ska jag jobba för mina värdföräldrar ville gå på "date night" så ska lägga barnen och sen kommer Britta och kollar ännu mer Gossip girl :)

Puss och kram!
Josefine

Torsdag!

Kategori: Allmänt

Jag har hittat dubbelvagnen i garaget! gått gått och gått med barnen i backiga ossining både igår och idag! bra träning kan jag säga!!! Sen gjorde jag kladdkaka efter svenskt recept! Mumma!!

Igår åkte vi in till white plains efter jobbet och käkade sushi! :) myyyys!! Sen blev det lite biljard!

Idag är det bara mys på altanen hos Larissa med pizza och cola! Hur gött som helst! Bara hänga och snacka skit :)

Bestämde precis att imorgon blir det fest!! :D

Puss och kram!
Josefine

Redan tisdag!

Kategori: Allmänt

Dagarna går så himla fort! Speciellt helgerna, dom bara flyger i väg!! Ja men då är det ju snart helg igen ;)

Denna helgen gick vi ut kan säga "som vanligt" nu haha! så fort helgen kommer och alla ska ut blir man så sugen och varje söndag säger man att nästa helg tar vi det lugnt.. Men nu är det tisdag och kanske blir fest till helgen ändå, eller vad säger du Britta? ;)
Vi hade hur kul som helst i lördags :) alla blev nog ganska galna eller jag kanske pratar om mej och Britta ;) vatten spridare är ju kul!! Låter alla härliga bilder tala för sig själva :)
Seg söndag men käk på cheesecake factory och sen mini golf!! :)

Men på lördagen som kommer har vi iaf bokat tid hos en salong och fixa hår och naglar och lite såna saker :) ska bli hur skönt som helst!! :)

Idag kommer min area direktor och hälsar på i den nya familjen! Sen blir det playdate med Larissa och Britta och deras söta barn :)

Puss och kram
Josefine

Fredag!! :D

Kategori: Allmänt

Gårdagen va hur bra som helst :) spenderade dagen med värd familjen och släktingar för Julian fyllde 2 år. Det var ett pool party och jag åt den godaste tårtan jag någonsin ätit!!! :D det var över 40 grader varmt igår så svetten rann!! Gött att hoppa i poolen då :) senare på kvällen kollade vi på 4th of july fyrverkerierna och sen åkte jag en kortis till Britta :)

Idag har jag och barnen lekt med vattenspridaren och hängt vid poolen med :) inte riktigt lika varmt idag men över 30 iaf!! :) skönt att vädret håller upp!! :) nu ska jag och Britta ha mys kväll med film, godis och pizza :)

Puss och kram!
Josefine

4th of july

Kategori: Allmänt

Det går hur bra som helst i nya familjen! :) helt underbara, kunde inte fått en bättre familj :)

Igår efter jobbet åkte vi hem till Christofer för lite BBQ och vin! Super mysigt :) från början va vi 5 sen helt plötsligt va vi ca 15. Nästan alla hade ledigt idag för det är 4th of july och independensday :)
Men jag jobbar för lilla Julian ska ha 2 års kalas :) får se vad som händer ikväll efter kalaset!

Igår fick Petra en liten Edith! Stort grattis!!!! <3

Puss och kram!
Josefine

Kärlek!

Kategori: Allmänt

Basse har varit här i 9 dagar!!! Helt underbart att kunna va med honom i hela 9 dagar!! :D
Mötte upp honom på torsdagen på flygplatsen och åkte i till centrum och käkade, hur mysigt som helst!

Sedan på fredagen var det dags för midsommar. En helt fantastik midsommar hade vi!!! Började med shopping i Manhattan sen drog vi vidare till hotellet för i ordning fix, precis när vu skulle gå gick min klänning sönder!!! Försökte panik hitta en ny i de närmaste affärerna men hitta inget så fick ta en annan jag hade med.. Inget att hänga läpp över! Vi åkte till battery park där det var ett stort midsommar firande, massa svenskar, midsommarstång, musik, dans, midsommarmat och vin ;) senare drog vi vidare till empire rooftop och sen en annan nattklubb där dom hade midsommarfirande :) alkazar spelade och man kunde köpa Kopparbergs cider!!! Så gött!! :D en riktig lyckad dag :)

Lördagen hängde vi i central park i flera timmar innan det va dags gör fest igen fast vi va trötta :) va på 2 olika rooftops och det va jätte kul som vanligt :)

En seg söndag men bestämde oss för att åka till world trade center memorial, blandade känslor, något man måste se men ändå så sorgligt..
Sen åkte vi till little Italy och åt, super mys!! Som att va i Italien :) gick förbi china town och soho :)

Resten av veckan har vi varit på coney Island beach och tivoli, 2 bio this is the end och white house, skiiiit bra båda två!!! central park, time square, white plains och överallt runt om Manhattan :) ätit massa massa mat och bara göttat oss :D

I fredags flyttade jag in hos min nya familj :) hur bra som helst!! Föräldrarna är jätte snälla och trevliga, barnen är jätte söta och min källare är jätte fin :D
Redan första dagen fick basse komma på middag och jag fick sova sista natten med honom :) lördagen fick basse också va med oss innan han skulle hem :( följde med honom till flygplatsen, jätte jobbigt att säga hej då :( saknar honom sjukt mycket redan! Men nu bor jag i en bra familj och fortfarande nära Britta så det kommer bli bra!!

Efter första riktiga jobbdagen är jag sjukt trött men ska ändå hänga med vännerna idag :)

Veckan har varit underbar och älskar basse otroligt mycket!! <3

Puss och kram!
Josefine