NordhJosefine.blogg.se

130506 åker jag som au pair till USA och denna bloggen kommer handla om mitt år som au pair!

Biljett bokad!!!

Kategori: Allmänt

Shit asså! Nu det sista springer tiden iväg! Har fått min hembiljett bokad men tänker inte säga när 😁 en dag står jag bara där! 6 maj är sista arbetsdagen och 6 juni går mitt visum ut, så mellan där någon gång hahah 😃 spännande va! Surprise surprise.. 

Känns sjukt att tänka på att man ska hem till Sverige igen.. Vill inte lämna New York!!! Men vill hem till Basse och mina nära ❤️ 



Dunking donuts

Kategori: Allmänt

I morses skulle jag och barnen gå till biblioteket men glömde helt bort att på onsdagar öppnar dom inte förrän kl 13..! Men vi tog en promenad till dunking istället 😉 efter båda ätit klart sin lunch lovade jag dom varsin donut så såklart åt dom upp och vi fick lite fika mys innan Annas skola. Bra start på dagen! 

Igår kväll fixade jag mina nya naglar, svarta tippar! Tufft och snyggt! 




Stomp!

Kategori: Allmänt

Nu va det visst några dagar sen igen! 
Anna va ledig hela förra veckan från skolan så det har varit långa dagar! Men i onsdags hade jag och en annan nanny planerat en trip för våra änglar ihop 😊 vi åkte först till the play place där dom fick springa runt och leka tills dom va helt slut och efter tog vi med barnen till donken och käkade! Mycket rolig dag för alla. Skönt när man kan hitta på något med barnen 😊 annars i veckan har det inte hänt mycket, snön ligger fortfarande kvar och det är väldigt kallt! Snälla bli VÅR! 

På fredagen efter jobbet mötte jag upp Josse i white plains och vi gick ut och åt på cheesecake factory, nåde mat och cheesecake denna gången! Oreo dream, en dröm verkligen!! 
Jobbade lite på lördagen men Josse sov hos mig och fick va med när jag jobbade, efter åkte vi in till stan. Även denna helgen gick vi på Broadway!! Stomp, super bra!! Dom gjorde musik genom att använda olika saker som kvastar, soptunnor och diskbänkar, hur coolt som helst! Efter så mötte vi upp Louise och gick ut på avenue 😊 rolig kväll!! 
MEN glömde ställa klockan inför hockeyn som vi va as taggade för!! Men såg iallafall sista perioden och det va ju inget att se direkt! Jävla skit!! Resten av dagen va en riktig seg dag, mat film godis och i slutet av kvällen tog vi oss brudar en fika och pratade om livet. 2 mån kvar, jag vill inte lämna NEW YORK!!!!! Och känslan att lämna mina värdbarn!! Känns jätte tråkigt, kan det inte bara vara närmare?! Eller kan inte bara alla jag känner också bo här?? Vill inte flytta till lilla Mariestad igen.. Inte efter ett år i världens underbaraste stad!!! 
Fast jag saknar hemma såklart men vet att jag kommer bli rätt uttråkad.. 

Hade även turen att få en ledig måndag igen! Sov över hos Louise sön-mån och hjälpte hennes syster med tvillingarna på morgonen innan vi drog in till city för lite shopping! Köpte skor IGEN, måste va något fel på mej! Älskar att köpa skor! Haha 😁 vi åt middag med josse när hon slutat ❤️
Sitter nu på tåget tillbaka till Ossining men känner verkligen inte för att jobba imorgon. Men bara 3,5 dag denna veckan för fredag ska jag gå i skolan! Som au pair måste man ha gjort 6 credits innan man åker hem och ska helgen som kommer gå en weekend klass i marketing. Ska faktiskt bli spännande och vi ska sova hos Linn i helgen så ser fram emot våran tjej helg 😊 

Puss och kram!
Josefine






Kick Ass

Kategori: Allmänt

Ledig måndag😍
Sov ut sen drog jag till gymmet och nu är Shari och Mya här, lagat mat och kollar på film! Kick-ass 💪





Musik

Kategori: Allmänt

Ny favorit låt! 


Broadway

Kategori: Allmänt

I lördags gick jag Josse Louise och Linn på Broadway eller en off Broadway show, parodi på 50 shades of gray! Massa skratt men en väldigt speciell upplevelse måste jag säga!!! Du förstår bara om du va där 😂😃 

Efter tog vi en drink och satt och snacka! En jävligt sjuk sak: Jag skulle hetat Hugo om jag va kille, Det skulle Josefine också gjort och hennes syster heter Emelie!!! Hahaha helt otroligt!! Min syster stavas dock Emmylie men ändå! Linns syster heter också Emelie och Louise heter Josefine i andra namn! Vi bara dog av skatt 😂❤️ 
Dessa tjejer är så jävla härliga, underbara och vi bara pratar om allt! 

Efter gick vi till avenue för lite mer drickar och dans! As bra kväll och helg! ❤️ Alltid så kul! Stort gäng med roliga människor! 

Nu sitter jag på tåget hem för lite kvälls jobb, mina värdföräldrar ska ha dejt night 😊 unnar dom verkligen det! 

Puss och kram!
Josefine


Mina fina ❤️


Me and My bros! Tyvärr kom inte alla med på bild!! 

Fina VÄNNER!

Kategori: Allmänt

I fredags efter jobbet åkte jag in till Louise i Brooklyn och vi åt middag och drack vin sen mötte vi upp josse i city gick vi på nattbio 😊 fanns inte jätte mycket att välja på mitt i natten men det blev "ride along" den va jätte rolig! 
Jag fick faktiskt alla hjärtans choklad av Lionel som tänkte på mej och ett jätte fint kort av josse, detta året hade inte varit samma utan dig heller KÄRLEK ❤️❤️❤️ Så fiiint! Man träffar så otroligt fina människor här!!



 

Alla "kolla vad duktig jag är"s dag!

Kategori: Allmänt

Hahaha! Alla lägger upp bilder på instagram och Facebook, mat, bak, mys, lycka och mer mat ! Idag är en riktig skrytar dag vem som har det mysigast ;) 
Inte ett dugg kul när man är på andra sidan jorden.. Det får mej att vilja åka hem till min pojke och mysa!!! ❤️ 

kärlek!

Kategori: Allmänt

Skickar lite kärlek till er där hemma! Saknar och älskar er!! ❤️ Hoppas ni får en fin Valentines day!! 
Massa pussar! 



Mysdag!!

Kategori: Allmänt

Idag va det en sån där snowday igen och alla skolor inställda.. Men! Även föräldrarnas jobb va inställda så jag fick ledigt!!! Det har snöat som bara den asså, massa massa snö! Men vi har haft en helt fantastisk dag! Började med att jag sov ut, kollade på heart of dixie och sen körde yoga innan ca kl 13 gick jag upp för att umgås med familjen 😊 det har inte gått att ta sig nånstans på hela dagen men väldigt mysigt och ovanligt att vara alla hemma tillsammans! Vi åt först lunch ihop, sen bakade vi och sen spelade vi Wii! Så himla kul och massa skratt! Sen lagade föräldrarna super god middag och alla åt, skrattade och vi vuxna drack vin tillsammans! En av dom bästa dagarna som au pair 😃 så glad att vi alla bara kunde umgås tillsammans!!!! Denna familjen är helt fantastisk och underbar, kommer verkligen sakna dom! 

Så här såg det ut på morgonen idag och nu är det ännu mera och deg ska tydligen inte sluta snöa än!! 

Nu vill jag att snön ska försvinna så vi kan få varm härlig våååår 😎☀️ 

Puss! 

Skönhetsprodukter

Kategori: Allmänt

Tänkte blogga om lite skönhetsprodukter jag har provat här i USA som jag verkligen gillar och tänker köpa med hem! 

1. Boscia black mask! Svart ansiktsmask som stelnar och sen drar man bort den så åker porer och även små hårstrån med! Jag tycker verkligen den funkat och man ska använda den typ en gång i veckan.

2. Moroccan argan oil! Hår olja som är super bra för håret! Inga tofsar och tovar alls när jag använder den! Håret blir jätte lent och faktiskt inte så glansigt. 

3. Secret deo! Super bra deo! Funkar så mycket bättre än dove jag har använda innan, håller längre och har en rolig gelé man skruvar upp haha. 

Jag och basse provade också en tandblekning när han va här sist som jag tänker köpa igen, på mig funka den verkligen! Även Nyquil som är en medicin som jag använder här när jag är förkyld som är sjukt bra! Du sover väldigt gott på natten av den 😉 Det är kul att prova nya produkter här eftersom dom ofta är effektivare och också därför förbjudna i Sverige. Men man får passa på när man är i Amerika 😃



Saker jag har med mig från innan jag alltid använder är såklart Mary Kay foundation, finns ingen bättre!!! Cliniqe high impact curling mascara som aldrig smular utan sitter perfekt en hel dag och sedan tvättas bort med ljummet vatten! Och för håret, jag har inte så starkt hår eftersom jag färgar ganska ofta och denna huskur låter säkert väldigt knäpp men har verkligen lagat mitt hår när det har varit helt kasst, blöt håret och handdukstorka och sedan blanda inpacking och olivolja in håret och sov med det! Funkar sjukt bra!! 😃


Hittar jag andra saker jag gillar kommer jag absolut lägga upp det på bloggen också! Men nog för nu!

Puss ❤️

Ny vecka!

Kategori: Allmänt

Ny vecka, nya möjligheter! 

Hela rasten idag satt jag och skrev min läxa till marknadsföringskursen, fy för plugg igen! Hahah 😂 vi skulle skriva minst två sidor och jag va såklart klar efter en, men lyckades tillslut komma på lite till och det blev nästan två så det får va bra så! Marknadsföring va fasen inte lätt, särkilt inte när man aldrig läst om det förut. Om två veckor är kursen fredag-söndag, tråkigt med skola men vi är många au pairer som ska läsa så kul att gå tillsammans ändå. Plus att vi ska sova hos Linn den helgen och ha tjej mys! Så det ser jag verkligen fram emot!! 😃

Annars idag är deg en helt vanlig jobbdag och efter jobbet ska jag köra skiten ur mig på gymmet!! Idag är också pretty little liars, black and white avsnittet som alla pratar om! Spännande! 😊

Puss! 

Måndag

Kategori: Allmänt

Mer bilder från helgen! Vill bara ha helg igen tack! 


Cosmopolitan 😉








Drunk in love

Kategori: Allmänt


Åkte till Lionel och josse direkt efter jag jobbat klart på fredagen, vi drog till phd och käkade sen va det 1oak och lite fest 😊 vi va hemma sent så halva lördagen sov vi bort innan vi drog på Lavo brunch! Denna gången åkte vi faktiskt och bowlade efter! Jag ville verkligen vinna och det viktigaste va att slå Lionel men han vann över mej med en liten skit poäng!!! Men vann gjorde Linn och va sååå jävla nöjd hahaha! Hon vann stort med, revansch snart kan jag lova! Jävligt kul med bowling, as länge sen 😃 kvällen fortsatte men vid kl 1 bestämde jag och Linn att vi skulle dra hem till henne och sova.. 
Det har varit en väldigt lugn söndag, började med shopping och avslutades med middag på vapiano och svenskt godis från sockerbit! Sååå jävla gott! Lösgodis ❤️ 
Sitter nu på tåget på väg tillbaka hem, hur kan helgerna gå så otroligt snabbt jämt? Helt sjukt! Vill ha helg hela tiden!! 

12 veckor kvar nu sen är jag hemma i lilla landet lagom, fan vad jag kommer sakna New York! ❤️ 
Men längtar efter alla mina underbara hemma, ska bli så kul att träffa alla igen! 
Jag har förövrigt världens bästa pojkvän! Ingen speciell anledning men han är verkligen bäst ☺️ 

Puss och kram! 
Josefine 











Frrreeeedaaaag!!

Kategori: Allmänt

Fredag igen! Jippi!!!! 😃😃 
Idag har jag och barnen haft väldigt fullt upp, först playdate sen skola och sen skulle jag fixa i ordning Anna för sin sweetheart sans idag! Åh va sött! Alla hjärtans dag dans där hon får ta med en förälder till skolan som sin sweetheart! 😍 hon blev så himla söt och har pratat om det hela veckan så hon va verkligen lycklig! Sötunge ❤️ 
Nu sitter jag på tåget in till city, får se vad denna helgen bjuder på.. 😃

Puss och kram! 

Banankaka!

Kategori: Allmänt

Det blev bakning idag igen! Anna älskar det så varför inte ☺️ Banankaka! Här har ni receptet: 

Väldigt god!! 😋


När vi väntade på kakan att bli klar lekte vi med mr potatohead haha 😜 Anna ville att jag skulle göra en som såg ut som henne! Hahaha!! Inte lätt men hon blev nöjd. Resultatet: 

Nu spelar vi super Mario på Wii på våran tjockTV 😉 
Dagen blev rätt bra ändå! Ikväll blir det bara va hemma med familjen och käka middag sen kolla PH finalen!! Heja Samir!! Hahah han är en stjärna 😃



Sovmorgon 👏😊

Kategori: Allmänt

Som sagt blev det en snowday och Anna är hemma den skolan! Mamman började så fick sovmorgon till kl 11 det va riktigt skönt, men vad ska jag göra hemma resten av dagen med barnen? Ute är riktigt ruskigt och isigt så inne stannar vi iallafall. 


Snowday!

Kategori: Allmänt

Igår snöade det här och skolan va inställd! Så jag och barnen va ute och hade snöbus och gjorde en snögubbe ⛄️ Både kul och mysigt faktiskt 😊 Idag är det en vanlig dag men imorgon ska det också snöa så antar att det inte är nån skola igen.. Dom ställer in här så fort det kommer lite snöööö! Så svårt att hitta på saker en hel dag.. Men snö är iallafall fint och det blir ljusare ute, fast jag längtar verkligen till våren! 





Lycklig!!

Kategori: Allmänt

Sara skrev precis att hon vill komma över påsk!!! Jag är lyckligast!!! 😃😃😍😍❤️❤️❤️❤️❤️ 

















Cronut!

Kategori: Allmänt

Idag började jag kl 2 och kunde därför sova kvar hos josse i city! Vi bestämde oss för att börja dagen med den berömda cronuten!!! Helt sjuuuuukt gooood 😍Domuniqe Ansel Bakery i Soho har kommit på denna fantastiska korsning mellan donut och crossiant, den tar 3 dagar att baka och är så inne just nu att man måste vara där tidigt på morgonen för att få tag på en!! Idag va det snöblask så ca kl 10 kom vi dit och det fanns fortfarande kvar och vi hade turen att få smaka! Underbar! 😋❤️









Super Bowl XLVIII

Kategori: Allmänt

Igår kväll va det dags för final i amerikansk fotboll, alltså Super Bowl! Vi gick till ett ställe som heter EVR och kollade på matchen och drack öl. Väldigt kul!! Vann gjorde Seattle seahawks som verkligen utklassade Denver Broncos med 43-8! Inte så värst intresserad men det va kul att bara umgås och titta på matchen ihop 😊 
Bruno Mars uppträde i pausen på matchen och det va helt fantastiskt!! 






Bilder

Kategori: Allmänt

Mer bilder från lördagens bravader! 
Vi va på samma ställe som Lindsay Lohan, David Beckham och drake men jag såg dom aldrig! 












Lavo

Kategori: Allmänt

Jag säger det igen, jag ÄLSKAR Lavo brunchen vi brukar gå på! Igår va vi där igen! Väldigt rolig kväll!! Justin Bieber va på restaurangen som ligger mitt emot!! Coolt Bara i NYC! 





Manhattan!

Kategori: Allmänt

På väg till city!!! 😃 
Idag står partybrunch och utgång på schemat!! 😍

Puss på er! 


Fredagsmys!

Kategori: Allmänt

Igår va jag och 6 andra svenska tjejer ute och käkade och sen gick på bio! Väldigt mysigt!! Hade bara träffat en av tjejerna innan så det va kul med lite nytt folk också 😊 vi åt först sushi som va as god!!! Sen gick vi på bion that akward moment, den va ganska bra. Hade sina roliga stunder men lite långsam ibland tyckte jag.. Kanske för att man alltid är så trött efter jobbet? Haha! Dom andra tyckte den va jätte bra! 

Mysigt med bio 😊 jag köpte ett vatten med jordgubbssmak som verkligen smakade jordgubb! Super god och inget socker eller kalorier 😉 synd att den inte finns i Sverige!! 
Tack tjejer för en toppen kväll!!