NordhJosefine.blogg.se

130506 åker jag som au pair till USA och denna bloggen kommer handla om mitt år som au pair!

Ledig fredag!

Kategori:

Åkte tidigt till Christoffer och Vanessa i larchmont och har varit på en yachtsklubb hela dagen! As bra väder med massa sol och bad!!

Nu hänger jag lite med Britta och Larissa innan det är dags för att dra in till Manhattan och festa med promoter!!
Så jäkla nice dag!!! :D

Puss och kram
Josefine!

Poolhäng

Kategori:

Direkt efter jobbet åkte jag till min fina vän Larissa och hängde vid deras pool! Fina Britta kom också förbi en liten sväng också :) över 30 grader och poolen var också varm! Hur skönt som helst!!

Idag har jag även berättat för min familj här att jag inte trivs hos dom och kommer nu gå in i en "rematch". Älskar NY men trivs inte hos familjen.. Nu kan det bara bli bättre!!

Puss och kram!
Josefine

KÄRLEK

Kategori:

Fick bilder på klädena jag har skickat till Loui och Bonnie!! Mina sötaste!! KÄRLEK <3

Central park!

Kategori: Allmänt

Igår efter jobbet åkte jag in till central park och mötte upp några andra svenska au pairer :) jätte bra tjejer!! vädret var underbart, massa folk som solade och spelade olika sporter och det va kul att se platsen där många serier och filmer spelas in!!  Så himla fint :) 
 
Puss och kram! 
Josefine
 
 

Helgen

Kategori: Allmänt

Lördag åkte vi in till Manhattan igen!! Underbara Manhattan!!!! :D missa första tåget med en minut för att vi hade kollat fel tid, men då va det bara vänta! Åkte till starbucks och köpte latte under tiden. Vi har blivit stammisar för är där varje dag!

Kl 11 va vi inne och då strosa vi runt på fifth ave bara och kikade i affärer :) hittade en klänning till kvällen och åt en stor fet cupcake! Men såå maffig att jag bara kunde äta en fjärdedel!! 

kl 14.45 gick vi och mötte upp alla andra au pairer på en bar som visade Champions league finalen. Jag är inte alls intresserad av fotboll men va trevligt att sitta där och ta en öl :) Efter åkte vi till partybrunchen! Snabbt ombyte och uppfräschning på toan sen party!! Konstigt att va på nattklubb mitt på dagen :p när partybrunchen var slut kom det en buss och hämtade upp och och körde oss till hamptons! för när vi kom dit va det en restaurang och folk satt där och käkade så det kändes lite konstigt att det kom en buss och släppte av party folk där!!! men senare tog dom bort borden och festen drog igång :) så det blev bra tillslut och fullt ös! Vi åkte bussen hem igen och var tillbaka kl 5 på morgonen på Manhattan och hemma kl 7.30 :p 

Det var en promotor som ordnade allt så hela kvällen var gratis!!! Något sånt skulle aldrig hända i Sverige :p 

Söndagen var man som en zombie för att man inte hade sovit många timmar, men vi åkte med Britta och Larissa och käkade och sen blev det bio mys :) hangover part 3!! As rolig som dom andra!!! 

 

Puss och kram! 

Josefine 

 



 

Fredag

Kategori: Allmänt

Fredags läppstiftet är på!
 
Har precis varit på Buffalo wings och käkat med mina underbara tjejer!! Åt bone fri Buffalo wings, så man slipper kletet, med en stor öl till! Såå himla mysigt :) alltid lika kul att träffas och göra något som inte har med jobb att göra! Imorgon blir det först av till Manhattan för shopping, kolla på nån fotbolls match och sen festa hela natten i hamptons!! 
 
Puss och kram! 
Josefine 

Sjukt

Kategori:

Jag köpte balsam och shampoo förut och det är sjuka priser!! Asså det kostar typ 4 gånger mer i Sverige!! 1l 100kr och 300ml 50kr och då är det frisörshampoo!!

Puss och kram!
Josefine

Mys

Kategori:

Vi har varit i en "target" på morgonen och ännu mer shopping. Tränings kläder och en Yankees t-shirt :) nu har vi mys kväll hos Britta. Tacos och skit snack!! ;) sååå gött med taco! Vi skulle kollat på film men dvdn funka inte så fick bli massa tjöt istället med det är aldrig fel :D
Det har regnat och åskat här idag så har inte kunnat göra så mycket mer..

Puss och kram!
Josefine

Sol

Kategori:

Idag har det varit underbart väder här i new york!! 30 grader :) så fort jag slutade åkte bikinin på och jag la mig vid poolen! Även fast det var svin kallt blev det några dopp ;) nu iväg på au pair meeting på starbucks!

Puss och kram!
Josefine

Ilandsproblem löst

Kategori:

Min nagel maskin funkar inte här!!!! Har liksom haft naglar nu non stop i ca 2 år tillbaka och när jag kommer hit funkar inte maskinen.. Jävligt jobbigt!!
Men som tur va är det sol i dag och maskinen ger uvstrålning och det gör ju solen med :) fick springa ut och in ut huset för har jag burkarna ute stelnar ju dom med, tillslut fick jag mina naglar!! :D

Puss och kram!
Josefine

Manhattan

Kategori: Allmänt

Igår va vi i underbara Manhattan!!! :D jag, Karina och Britta, vi åkte in redan kl 9 så att vi skulle vara på Grand station kl 10. Vi shoppade loss på fifth avenue :D jag älskar shoppingen där, hittade såååå mycket fina saker och allt är sååå billigt!!! Köpte riktiga Jeffrey campbell skor för ca 300-350 svenska kronor! Tiden går så jäkla fort när man shoppar här, skulle kunna shoppa för alltid ;) Efter shoppingen åkte vi till time square och gick till en bar som visade Eurovision song contest, massa svenskar där :) men som vanligt sitter man och väntar på Sveriges bidrag och sen är resten as tråkigt, så vi gick vidare. Läste idag att Danmark vann men hur det gick för Sverige har jag ingen aning om :p vi träffade lite andra au pairer senare på en "party brunch" som tydligen är som en natt klubb mitt på dagen mellan 15-19 tror jag.. Vi kom dit ganska sent så va inte där så länge men det va full fart kan man säga :p vi au pairer gick vidare efter till en pub där man kunde köpa 1 öl för 1 dollar!! Helt sjukt, 7 svenska kronor, det är ju som att gå på systemet!! Tyvärr va jag tvungen att köra så kunde inte dricka men det va kul ändå :) tog tåget hem vid kl 21.20 för va så himla trötta efter en hel dag på Manhattan :) dagen var så bra!!! Vill bara ha helg igen så vi kan göra om det!!!! :) 
 
Började jobba kl 8 imorses, det regnade så det gick inte gå ut.. Men vi åkte till en inomhus lekplats!! Barnen skötte sig själva så jag och Karina kunde bara ta det lugnt och prata och vi kunde kolla i affärer i skift ;) så det blev lite shopping idag med. Hitta en butik med massa fina barn kläder som jag ska skicka hem till mina underbara älskade systerbarn !! Saknar dom så :( 
Nu ikväll åkte vi med Britta och Larissa till Froyo och donken och göttade oss lite :) man blir så glad av att umgås med dom!!! Helt fantastiska människor!!! :D 
 
Börjar kl 6 imorgon bitti så nu är det dags att sova!! 
 
Puss och kram! 
Josefine 

Wifi

Kategori: Allmänt

Hej! Äntligen funkar wifiet här igen!!! Men såklart i alla rum utom mitt.. :( Det är därför jag har varit väldigt dålig med att uppdatera!! 
Igår kväll va vi på en jätte mysig middag hos Larissa! Kul att träffa Britta och Larissa igen! Och även Jackie som jag inte träffat förut :) Dom är så härliga!! 
Idag har det varit jätte bra väder så vi åkte till en park med barnen och jag fick en snygg linne bränna :p 
 
Puss och kram! 
Josefine

Fotboll

Kategori:

Idag möttes vi ett gäng au pairer och spelade fotboll :) jätte kul!! Träffade några svenskar och massa från andra länder, tror vi va ca 25 st där. Idag är vädret jätte bra!

Hemlängtan..

Kategori:

Jag hade ledig förmiddag idag och tänkte sova länge men vaknade kl 6 med fruktansvärd hemlängtan och en stor klump i magen.. Jag ville bara åka hem, låg kvar i sängen till 9, pratade med Basse, mamma och syrran. Jag saknar dom så himla mycket!! Känns hemskt att ha hemlängtan efter bara några dagar.. Men det hjälpte att prata med dom :)

Men jag samlade mig, sprang och gick om vart annat för det var svårt att hitta vart man kunde springa. Det är jätte fint väder idag! :) nu känns allt mycket bättre och jag antar att det kanske kommer ta lite tid att vänja sig med allt. Det kommer vara många "up and downs" nu kan jag börja se fram emot alla som kommer och hälsar på! :)

Puss och kram!
Josefine

Shopping!

Kategori:

Idag har det varit min första helt lediga dag :) jag gick upp tidigt ändå för det är mors dag här i USA, Bill (pappan) gjorde pannkakor med sirap och jordgubbar till frukost, jätte goda!

Familjen åkte för att träffa Jills (mamman)  mamma och först skulle dom skjutsa in oss till Manhattan för shopping men planerna blev ändrade när en annan svensk au pair Britta fråga om vi ville följa med dom till ett stort köpcentrum istället :) så det blev en lugn morgon med god tid till att fixa sig och en lång promenad förbi starbucks och tillbaka. Sen kom Britta och Larissa och hämtade upp mig och Karina för shopping :) när vi kom dit käkade vi först "Buffalo wings" utan ben som var as goda!! Sen hann vi bara med 3 butiker eftersom vi kom dit ganska sent och butikerna är så stora så det tar väldigt lång tid i varje :p vi hann med Forever 21, Victoria secret och H&M. Det fanns så himla mycket!!! Det blev inte jätte mycket shopping denna gången men det var väldigt kul att komma i väg lite. På vägen hem stannade vi på ett ställe och jag åt min första froyo, Frozen yoghurt :) Britta och Larissa var hur snälla och roliga som helst!! Vi ska nog till dom på BBQ på onsdag kväll så det blir kul!! :)

Imorgon börjar första riktiga jobb veckan :) wish me good luck!!

Puss och kram!
Josefine

 

Bilder från New york! :)

Kategori: Allmänt



 

New york!

Kategori: Allmänt

New york är helt underbart!! 

Innan resan var jag jätte nervös, Flyga själv för första gången!!Helt hemskt att säga hej då till Basse, Det va så mycket att göra innan så jag va stressad och man va tvungen att träffa alla hemma för att säga hej då och tårar som rann. Men när jag väl kom iväg var det en lättnad samtidigt, äntligen var jag på väg till USA!!! På flygplatsen i Frankfurt där jag mellanlandade mött jag 2 andra svenska tjejer, Hanna och Matilda :) tyvärr fick Hanna flyga ett annat flyg men jag hade turen som fick flyga med Matilda dom långa 9 timmarna! Jag kunde inte sova något på planet, man fick gå igenom massa kontroller på flygplatsen i 3 timmar så när vi kom till hotellet i New Jersey var jag skit trött. Men jag sov väldigt bra den natten! 

Först har det varit 3 dagar utbildning här i New Jersey med alla andra au pairer :) super kul att träffa alla ock skönt att alla är i samma situation. Vi är 5 svenskar här, jätte schysta så vi har haft väldigt kul dom här dagarna :) totalt är vi 99 tjejer och en kille, lucky guy ;) Vi har varit lediga på kvällarna så då har vi fått åka in till New Jersey och ätit och varit på wallmart, en butik som verkligen har allt! Kläder, mat, bil grejer, elektronik och massa massa mer!! 2 svenskar, Hanna och Christoffer ska också vara i New york området så det ska bli väldigt kul att ha några att hänga med :) Ellen och Matilda får ju i alla fall åka till solen men tråkigt att inte träffa dom mer!! 

I tisdags kväll åkte alla au pairer på en guidad New york trip!!! New york är helt fanatiskt!! Guiden visste precis vad vi ville veta, var sex and the city's scener och vänner spelades in, vilka kändisar som bodde vart, bäst shopping och alla kända platser :) vi stannade på ett ställe där man såg frihetsgudinnan, brooklyn bridge och vi fick tid att va på time square!! Hur coolt som helst!!! Det går inte förklara, man måste uppleva det! 
Nu ska jag snart bli hämtad av min au pair familj, det ska bli så himla kul att träffa dom! 

Puss och kram! 
Josefine

Det närmar sig..

Kategori: Allmänt

Shit nu är det bara 4 dagar kvar!! Helt sjukt!
Mitt pre-departure project är nästan klart, lite stav och grammatik fel som ska rättas som jag inte är så bra på :p tur att fina vänner kan hjälpa till även fast det inte är jätte kul, tack Sara!!
Det är typ som en uppsatts du måste göra innan du åker om barns utveckling, lekar, mat och jämföra USA och Sverige bl.a.

Packningen är också så gott som klar, måste lägga ur saker hela tiden för att det är viktigare saker än kläder som måste packas i. Olidligt. 23+8kg är alldeles för lite för ett år! Vinterkläderna får Basse eller familjen ta med när dom kommer till NY :)

Jobbigt att börja säga hej då till folk nu.. Många träffar jag i alla fall på lördag på Eltons namn fest :)

Puss och kram!
Josefine