NordhJosefine.blogg.se

130506 åker jag som au pair till USA och denna bloggen kommer handla om mitt år som au pair!

Helg och lite till!

Kategori: Allmänt

Middagen i onsdags med alla föräldrar gick väldigt bra! Både mamma och pappa va bättre på engelska än jag förväntat mej 😜 värdföräldrarna blev glada och rörda över alla fina presenter 😊
Jobbade som vanligt resten av veckan och på fredag åkte jag in till dom i city igen ☺️ vi gick ut och käkade på Appelbee's på fredag kvällen, väldigt mysigt och god mat och det påminner om Olarys.
 
Lördagen var det shopping som stod på schemat!! Köpte bland annat en jätte snygg Tommy Hilfinger väska för ca 200 svenska kronor!!! En klänning och en tröja blev det också 😊 efter all shopping gick vi till en vinbar och drack några glas, dit kom också Ida och Evelyn 😊 dom båda hade köpt nya iPhones så va väldigt lyckliga över det 😉 jag ska också köpa en ny snart! Denna bara cpar ur hela tiden!! Efter vinbaren tog vill tunnelbanan till området hellskitchen för en sista middag med mina fina päron! 
 
På söndagen var det dags att säga hejdå för denna gången! Fem och en halv månad tills vi ses igen!! Trodde det skulle vara mycket jobbigare att säga hejdå men det kändes helt okej ändå! Det har ju gått ganska snabbt hittills ändå så vi ses snart igen!! Men jag är så otroligt glad att dom kom hit! Helt fantastiskt att ha dom hos mig!!! ❤️❤️😘 Ida va med som moraliskt stöd också! Så skönt att ha henne här!! En vän för livet ❤️ Hade varit mycket svårare utan henne! 
När vi sagt hejdå till föräldrarna så drog vi iväg på söndags brunch, mat och champagne helt gratis! Perfekt när man är lite fattig efter massa shopping 😉 efter brunchen gick vi på bio! Andra Hunger Games filmen catching fire! Sjukt bra!!!! 😃❤️ Det bästa med dom filmerna är att dom är väldigt lika böckerna och dom är såååå himla bra!! 
 
Denna veckan är ingen vanlig vecka heller för på torsdag är detThanksgiving! Ska bli väldigt spännande och mysigt! Häftigt att få fira det med en riktig amerikansk familj 😃 stora förväntningar  😁
 
Tack Sara för godiset, det är redan slut 😃❤️ Haha! Massa marabou kvar bara, mums!
 
Puss och kram! 
Josefine 
 
 
 






Mamma och pappa ❤️

Kategori: Allmänt

 
 
På fredagen åkte jag in direkt efter jobbet för att möta upp mina föräldrar och svärföräldrar som hyr en lägenhet i Yankees! Lägenheten var perfekt, jätte fin med tre sovrum så jag fick ett eget och på min tåglinje så då blir det inte så långt att åka varken dit eller in till city där ifrån och ligger precis vid tunnelbanan tåget mataffär och även små restauranger! Jag mötte upp pappa och Tony först och sen gick vi till lägenheten och då träffa jag mamma och Kicki! Sååå underbart att se dom igen efter 6 månader!!! :D dom va lite jetlagade men vi bestämde oss ändå för att åka in till city och äta något :) vi åkte till time square, en väldigt annorlunda plats med alla stora skyltar och allt folk och maffiga byggnader! Tänkte att det kunde vara kul att se första kvällen :) vi åt på TGI Friday och det va super gott! Sen hjälpte jag föräldrarna att ta sig tillbaka till Yankees och jag själv mötte upp mina vänner för att fira min födelsedag som närmade sig. Först när jag kom satt dom inne på en jätte maffig resturang och sa att dom hade ätit i mängder! Jag hann lagom till efterrätten och det va bland annat den största lyckokakan sett!! När alla ätit klart drog vi till LAVO! Jag älskar Lavo! Fast denna gången va det så dåligt musik så det va liksom lite segt i början men sen drog det igång! Walter våran promotor hade fixat en skylt och en tårta till mej!!! (Tårtan va dock fejk men vi hade ju redan ätit massa efterrätt!) så gulligt av honom! Kvällen blev tillslut väldigt rolig och vid 3-4 tiden följde Ida med mig till Yankees och sov över :) 
 















På lördagen vaknade vi av frukost fixning i köket! Helt underbart och mysigt! Sånt saknar man ibland :) så vi gick upp och fick serverad frukost och det va jätte mysigt! Sen började satsningen! Vi drog in och tog en sån hopp på hopp av turist buss som gäller 48 timmar och man får åka hur mycket man vill, ett väldigt bra sätt att få en överblick av staden och se alla sevärdheter New York har att bjuda på!! Väldigt värt!!! :D vi gick av bussen i soho och åt i little italy, little italy är dock mycket finare och mysigare på sommaren än det va nu!   Efter det tog vi tunnelbanan till bryant park och möta Ida Reina och Evelyn för att återigen försöka åka skridskor men kön va såååå lång så vi satt i parken och tog lite och dricka istället ;) sen gick vi igenom en liten söt marknad och hamnande på time square igen och kikade lite där innan vi gick Broadway uptown och åt innan vi tog tåget hem igen :) 













Söndagen började med att ta tunnelbanan ut till Brooklyn och gå över Brooklyn bridge, den är så fin och man ser skylinen och alla höga fina byggnader, härlig känsla att går över! Lite dimmigt så såg inte toppen på dom högsta men ändå häftigt när byggnaderna försvinner upp! Sen tog vi oss vidare till battery park för att kika på frihetsgudinnan. Kul att visa dom battery park eftersom det är där vi firat både midsommar och kräftskiva :) vidare till ground zero och 9/11 memorial efter! Det är en väldigt blandad känsla när man är där, kul att se men ändå vet man att det har hänt en så himla tragiskt sak där så man får en klump i magen! Nya world trade center som heter Freedom Tower är väldigt maffigt och snyggt!! I ground zero ligger även en stor outlet som heter centry 21 som vi va inne på, väldigt rörligt så blev besviken på det så åk till den lite mindre på Broadway istället! Men köpte iallafall en ny fin plånbok :) Vi drog senare vidare till parken high line som är en omgjord tåglinje, på sommaren väldigt vacker som jag rekommenderar att se men nu va det inte direkt något speciellt tyvärr.. Vi tog en fika i närheten innan det var dags för HOCKEY!!! New York RANGERS vs. LA kings!! Matchen va lite dålig fart och Rangers förlorade men så häftigt med Madison, Rangers och KING Hendrik LUNDQVIST!!! :D 
 
 



 

 


 



Måndagen var min födelsedag och jag fick ledigt!! :) en extra ledig dag med föräldrarna!!! Denna morgon åkte vi in till city för att ta en linbana ut till Roosevelt Island, superfin utsikt över hela Manhattan! Åkte tillbaka över med linbanan igen, gick till central parks boat house och fikade ute, Manhattan bjöd på 18 grader och sol!!! Helt underbart! :D jag älskar verkligen central park! Nästan varje gång jag åker in till city hamnar jag där :) vi gick sen ner 5th ave och kollade i några affärer, kollade in rockafeller center (julgranen är upp men inte pyntad än!) kommer vara så vackert där i jul!! Nästa stopp var i bryant park igen, äntligen skridskodags!! Ida och Reina va lediga så vi åkte ihop :) dom gav mig fina rosor på min födelsedag sötisarna!! Tusen tack!! Reinas första gång på skridskor någonsin!!! Men hon va ändå väldigt duktig :) och Ida med!!  Skridskorna va ingen som helst slipning på så kunde tyvärr inte showa för dom ;) Reinas sista dag i NY :( väldigt jobbigt att säga hejdå till henne efter!! Hon bor ju i Japan så man vet ju faktiskt inte om man kommer ses igen!!! Vi åkte ungefär 1h sen fortsatte vi gå i affärer längs 5th :) vi tänkte sedan att vi skulle åka tillbaka till Yankees och ha fördelsedagsmiddag på Hard Rock café men det skulle vi inte gjort!! Alla restauranger i Yankees va stängda!! Så vi fick äta hämtmat i lägenheten ist, det gjorde mig faktiskt inget för jag tyckte det va rätt mysigt ändå ;) Yankees är ju en stor baseball stad så nu när det inte är säsong va det väl helt dött då! 
 



























 


Tisdag morgon va det dags att åka tillbaka till lilla ossining för jobb!! Men föräldrarna kom ut och spenderade dagen med mig och barnen :) väldigt mysigt och dom fick se Amerika på riktigt ;) på kvällen åkte vi till min absoluta favorit resturang cheesecake factory ;) alla väldigt mätta och nöjda efter :D 




Idag har jag jobbat som vanligt men ska strax ha middag allihopa tillsammans :) får se hur det går med engelskan för mina kära ;) 
 
Väldigt hektiska och väldigt roliga dagar och jag är så himla glad att dom är här!!!! Tack alla för alla fina presenter ifrån Sverige och alla fina grattis hälsningar på min födelsedag!!! Värmer i hjärtat!! ❤️  
 
Puss och kram! 
Josefine 

TGIF!

Kategori: Allmänt

Igår hade vi en avskedsmiddag för Rhana. En liten söt japanska :) japaner är väldigt anorlunda från oss svenskar! Blyga och försiktiga men väldigt trevliga! Skillnad från oss svenskar får dom varken pussas eller kramas offentligt!! Ser hon sånt eller värre blir hon väldigt generad!! Så söt!!! :) hon tycker nog att vi är väldigt konstiga ;) tråkigt att hon ska åka men väldigt glad att jag fick chansen att träffa henne!




Snart så får jag äntligen träffa mamma och pappa, Kicki och Tony!!! 
Såååå kul ska det bli! Ledig helg så det kommer bli helt fantastiskt att va med dom här i New York!!! Längtar så jag spricker!! 😍❤️

Puss och kram! 
Josefine 






Tisdag

Kategori: Allmänt

Då va det tisdag och jobb igen! 
Helgen har varit hur bra som helst!! I fredags gick jag ut och käkade med Shari och Mya på Appelbee's. Jätte mysigt och vi satt och pratade i timmar! 

På lördagen åkte jag in tidigt till city och mötte upp Ida och hennes föräldrar som var och hälsade på henne. Jätte trevliga så det va väldigt kul :) vi gick 5th ave och till svenska kyrkan och fikade jätte goda kanelbullar :) vi gick runt och kikade bara och gick till rockafeller center och kollade när dom åkte skridskor! Jätte sugen på att åka! 
Efter det skulle hennes föräldrar åka hem så vi sa hejdå och fortsatte på egen hand. Vi bytte om på forever 21 till partykläder och drog vidare på party brunch på LAVO! Skulle aldrig hända i Sverige, mat dessert champagne och sprit på en jätte fin klubb kl 2.30 på dagen! Helt galet! Alla som va där va sjukt uppklädda och det började med en fin middag men sedan stog alla på borden och dansade! Min absolut roligaste utgång någonsin!!! Tack Ida! ❤️ Josefine kom senare och vi drog vidare till en rooftop bar PHD med utsikt över hela Manhattan! Jätte fint ställe men inget kan nog slå brunchen på LAVO! :D eftersom vi började festa mitt på dagen kände jag och Ida oss nöjda vid 12-1 så vi tog tåget väldigt lyckliga men trötta hem! 
Ida sov hos mig och på söndagen blev det en riktigt slappar dag. Lagade taco kollade på film och käkade ben and jerrys :) fick ett sms att jag kunde va ledig på måndagen så Ida tog också ledigt och jag sov över :) 

Så måndagen åkte vi också in till city! Planen va Ikea och åka skridskor!! Vi gick nästan hela Manhattan och kollade i affärer, Från central park och ner ända till vattenet där vi tog färjan över till brooklyn och Ikea :) shoppade lite svenska saker som pepparkaksdeg, tunnbröd, glögg och rökt lax! Köpte en klädställning och Käkade såklart köttbullar :D efter Ikea va planen att åka sktidskor så vi tog subben till central park, men isbanan där stängdes tidigt på måndagar.. Vi gick till bryant park som va sååå himla mysig med julskyltning men det va så mycket folk som åkte och vi hade massa och bära på så vi tog en fika istället! Evelyn kom förbi också och vi satt länge och pratade :) tog tåget hem ihop sen på kvällen! Min helg har varit super rolig och mysigt!!! 

På fredag kommer min föräldrar och svärföräldrar hit i 10 dagar! Ska bli helt fantastiskt att träffa dom igen!!! Så himla glad att dom kommer :D saknar dom så mycket! ❤️ 

Ikväll kommer brudarna hit för ännu mera mys! Känns äntligen som mitt liv här har börjat ordna upp sig efter en jobbig periodpch jag trivs som fisken igen, så glad att jag träffat Ida! 

Puss och kram! 
Josefine 














FREDAG 😍

Kategori: Allmänt

Äntligen fredag igen!! 
Jobbar till kl 7 men efter så ska jag träffa Shari och vi ska mysa! Imorgon blir det en heldag inne i city med Ida! Äntligen är helgen här! 😃



Central park ❤️

Kategori: Allmänt



Mystorsdag!

Kategori: Allmänt

Ikväll har jag och Ida vardags mysigt lite! Åkte ock käkade på cheesecake factory, sååååå himla gott!! Idag blev det även en cheesecake att dela på! 
Behövde verkligen komma ut lite efter några jobbiga dagar med hemlängtan, saknar er hemma så jäkla mycket! ❤️ 

Puss och kram! 
Josefine 





Halloween

Kategori: Allmänt

Nu var helgen över igen!! Att helgerna alltid ska gå så snabbt?? 
Jobbade fredag kväll och även hela lördagen men när jag slutade på lördag kväll mötte jag upp Ida på tågstationen och vi åkte in till Josefine i city och drog vidare på halloween fest! Äntligen fick jag träffa Ida igen! Först va jg på semester och sen hon!! Vi hade en jätte kul kväll!! 

Söndagen mötte jag upp Hanna som kom hit samma dag som jag! Och hennes kompisar :) vi möttes upp i central park, drog vidare till soho för lunch och shopping och sen gick vi på bio på time square! När man ska köpa dricka där finns det allt och välja på, verkligen ALLT! Vi såg Bad grandpa, den hade sina roliga stunder men trodde den skulle bara bättre! Super mysigt söndag!!!! Så kul att träffa brudarna igen!! 

Nu har jag varit här i 6 mån!!! Tiden går både snabbt och långsamt samtidigt!!! Ibland känns det som tiden bara flyger iväg men bär man tänker på alla hemma känns det som den va evigheter sen man såg dom!! Saknar alla såååå mycket!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️

Puss och kram! 
Josefine! 







Trick or treat

Kategori: Allmänt

Igår gick jag trick or treat med familjen :) Jätte mysigt och kul att se hur sånt går till på riktigt! Imorgon står en hel dag med jobb på schemat trots det är lördag, värdföräldrarna har sin stora vin provning imorgon! Sen efter jobbet ska jag på halloween party inne i city!! Det ska bli riktigt kul!! :D 

Puss och kram!
Josefine